Diensten

NIFIB biedt u een integrale aanpak van veiligheid, privacy, fraude en integriteit. Wij hebben alle disciplines in huis om u te ontzorgen. Wij brengen interne en externe risico’s in kaart. U krijgt advies over passende maatregelen om deze risico’s te beperken. En wij helpen u bij de implementatie ervan. Bij mogelijke incidenten reageren wij snel en adequaat om de schade te beperken.

Privacy/AVG

Hoeveel data verzamelt uw bedrijf? Meer dan u denkt: van uw medewerkers, voor het opstellen van offertes, voor marketing, het verzenden van producten, en ga zo maar door. Cybercriminaliteit is een groeiend risico. Een risico dat complex is en veel schade kan toebrengen.

Vanaf mei 2018 gelden er strengere privacyregels (Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG). Ieder bedrijf moet hieraan voldoen. Dit is geen eenmalige check, maar een doorlopend proces. Wij hebben experts die alles weten over computercriminaliteit. Daarnaast zijn zij volledig op de hoogte van de AVG. Wij helpen u de processen en systemen in beeld brengen en de juiste maatregelen nemen.

Veiligheid

Wist u dat u met de juiste indeling van uw winkel, winkeldiefstal aanzienlijk kunt terugbrengen? Wij hebben de experts in huis die u hierbij helpen. Onze experts brengen precies in kaart waar in uw bedrijf de risico’s zitten. Niet alleen tegen winkeldiefstal, maar ook tegen bijvoorbeeld een overval. U verkleint hiermee niet alleen de kans op schade. Uw personeel voelt zich ook een stuk veiliger.

Integriteit

'Integriteit is doen wat juist is, ook als niemand kijkt.'

Maar hoe weet je dat het personeel betrouwbaar is? Dit begint al bij de sollicitatieprocedure. Steeds vaker wordt een pre-employment screening uitgevoerd. En niet alleen op hogere managementfuncties. Personeel, van postkamer tot aan directie, hebben toegang tot bedrijfsgevoelige informatie en bedrijfseigendommen. Een screening is daarom echt geen overbodige luxe. Ook niet voor andere partners waar u mee samenwerkt of personeel dat al langer in dienst is.

Diensten die wij u kunnen bieden zijn:

Fraude

Fraude kost onze maatschappij miljarden. Uitbannen is onmogelijk, maar je kunt er wel degelijk wat aan doen. Door te weten waar de risico’s zitten en de signalen te herkennen. Wij helpen u fraude te voorkomen of snel op te sporen. Heeft u een vermoeden van fraude? Snel ingrijpen beperkt de schade. Wij leveren u bewijs dat u kunt gebruiken in een eventuele rechtszaak.

Proactief

Afhankelijk van uw vraag, brengen wij de risico’s in kaart. Wij analyseren uw onderneming onder andere op zwakke plekken in procedures, mogelijke signalen, fysieke kenmerken en digitaal gebruik. Door alleen al dat inzicht, heeft u een schat aan informatie. Hiermee kunt u de risico’s terugbrengen door maatregelen te nemen. Daarnaast is gedragsverandering een belangrijk component in het terugbrengen van risico’s. Training van uw medewerkers op het herkennen van signalen en het handelen ernaar is van essentieel belang.

Reactief

Gebeurt er toch een keer een incident? Dan zijn wij er om u te helpen. Snel handelen bij incidenten is namelijk van cruciaal belang om de schade te beperken. Wij zijn getraind in het uitvoeren van onderzoek, onafhankelijk en volgens de regels. Waarna u de bewijslast in een eventuele rechtszaak kunt inzetten.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek Dit eerste gesprek is kosteloos. Informatie wordt altijd vertrouwelijk behandeld